История

Имало едно време...

Така започват всички любими детски приказки.
Така започва на 2-ри ноември 1944 г. и нашата „Горска приказка“ – първата в България седмична и първата в България ведомствена детска градина - с първите учители:
Енчева, Виолета Чамурова,Цеца Абаджиева,Костадинка Костова,Събина Статева,Мария Томова и още много други.
Годините минават, запълват се страниците на нашата приказка.Малкото дърво засадено от сина на фабриканта Асен Николов днес е огромен кедър.Сменят се директори, учители, служители...
Снимките в албумите избеляват, но традициите и основите положени от първите, са пътя, по който вървим и днес.
Поколения варненски деца са получили тук първите си уроци за живота.Баби и дядовци играли на двора като малки, днес водят своите внуци и правнуци в детската градина.
Не можем да не споменем и директорите на детското заведение:Велинова,Клеопатра Николова,Евдокия Ганчева,Недка Цонева,Кера Димитрова,Мария Личева,Тодорка Табакова,Петя Донкова,Веска Петърчева и Величка Иванова.За тях думите на майка Тереза „Животът е дар – приеми го,животът е тайнство – открий го,животът е дълг – изпълни го,животът е битка – приеми я, животът е цел – изпълни я“ най-вярно отразяват желанието им за добре свършена работа и стремеж за успех на детската градина.
Ако днес е ден за равносметка можем да кажем :72 години,864 месеца,315 360 дни, в които всички те,а днес и ние, продължаваме да вървим по най-краткия път – правилния,макар трънлив и труден, отдали себе си на бъдещето – децата.
Изказваме благодарност:
Към всички тях за времето, усилията и духа, скойто са заредили днешния ни ден.
За следата, която са оставили след себе си за да ни води.
За вдъхновението им.
За времето откраднато от семействата, близките им, от самите тях и подарено на децата и за светлината озарявала дните им.
Благодарим им!

Албена Дочева
Директор на ДГ 46 „Горска приказка“

За Контакти

ДГ 46 “ГОРСКА ПРИКАЗКА”

КВ.АСПАРУХОВО, УЛ.“ГЕОРГИ СТАМАТОВ“ 1
ГР.ВАРНА 9003

ТЕЛ/ФАКС: 052/370698
ел. поща: dg46_gorskaprikazka@abv.bg

Полезни връзки

Министерство на образованието и науката

Агенция за закрила на детето